BIO Château Croix Taillefer Pomerol AOC, 2012

Herkomst: Frankrijk
Regio: Bordeaux, Pomerol AOP
Type wijn: Rode wijn

 

75 cl
Productinformatie

Verkrijgbaar: Online
Levering: Binnen 3 werkdagen bij jou
24.99*  0.75 l 1 l = 33.32 Incl. BTW.  Excl. Verzendkosten

Verzendkosten en leveringstermijn

Artikelnummer:100181583

Deze wijn oogt prachtig diep robijnrood. In de neus herkennen we tonen van bramen, zwarte bessen, tabak, koffie en rozemarijn, terwijl de droge ontwikkelde smaak gepaard gaat met een dominante tannine en mooie zuurtegraad.


Over het wijndomein

In 1994 werd de château Croix Taillefer overgenomen door de Riviere-familie en hiermee werden de hoekstenen van de huidige kwalitatieve wijnbouw gelegd. Sinds 2002 werkt het wijnhuis ecologisch en in 2004 kreeg het de officiële certificering. Romain Riviere is nu de eigenaar die er met grote zorg, deskundigheid en toewijding in slaagt om het terroir van Pomerol in het glas te vangen.


Over het wijngebied

Pomerol ligt ten noordwesten van Saint-Emilion, in de Bordelais. Net als in Saint-Emilion is de merlot-druif hier dominant, maar nergens anders dan in Pomerol geeft ze deze geraffineerde truffel-aroma’s. Dit is te danken aan de bijzondere bodemsamenstelling van de wijngaarden. Ze liggen op een plateau van ijzerhoudende klei en leem. Ideale omstandigheden voor de merlot-druif: ze geeft er fluweelzachte wijnen van, die snel op dronk komen maar evengoed nog jaren kunnen rijpen en zich verder ontwikkelen.

In dit gebied worden enkel rode wijnen gemaakt. De wijnen uit deze streek zijn over het algemeen niet goedkoop omdat veel Châteaux maar een kleine wijngaard hebben en zich focussen op de hoogste kwaliteit.


Over de druifsoorten

merlot: Dit is de meest geteelde donkere druif in de Bordeaux streek en komt dus bijgevolg voor in heel veel Bordeaux wijnen. De druif brengt volle, fruitige en elegante wijnen voort. De druif is een sterke groeier, is vroegrijp en kent een vrij hoog suikergehalte. In de geur en de smaak zijn vooral zwoele, zoete en fruitige elementen te herkennen.

cabernet franc: wijnen die meer dan 50 jaar kunnen liggen, bevatten vaak cabernet franc. Het is een druif die erg jong aanvoelt in wijn en deze een zekere frisheid geeft.


Serveertemperatuur: Drink deze wijn bij de optimale serveertemperatuur van 16-18 °C.

Aanbeveling: Een krachtige wijn om van te genieten bij bv. gegrilde biefstuk, harde kaas of wilde ragout.

  • Herkomst: Frankrijk
  • Regio: Bordeaux
  • Jaargang: 2012
  • Smaakprofiel: Krachtig en intens
  • Inhoud: 0,75 l
  • Druifsoort: Merlot, cabernet franc
  • Aanbeveling: Rood vlees, Steaks, Wild, Kaas
  • Allergenen: bevat sulfieten
  • Aanvulling: Bordeaux, Pomerol AOP
  • Type wijn: Rode wijn
  • Alcoholpercentage: 13.5 % vol.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C