BISSINGER Champagne Rosé, Brut

Herkomst: Frankrijk
Regio: Champagne
Type wijn: Champagne
90 punten Richard Bampfield
Medaille Berliner Wein Trophy

75 cl
Productinformatie

Verkrijgbaar: Filiaal Online
Levering: Binnen 3 werkdagen bij jou
19
.
99
*
0.75 l 1 l = 26.66 Incl. BTW.  Excl. Verzendkosten

Verzendkosten en leveringstermijn

Artikelnummer:100004455

In de voorbije jaren is de kwaliteit van rosé champagne enorm verbeterd en zodoende is ze - niet verwonderlijk - ook steeds populairder geworden. Dit exemplaar is een relatief droge, gracieuze rosé voor licht genot.


90 punten Richard Bampfield: De Britse Richard Bampfield is als 'Master of Wine' een autoriteit in het proeven en beoordelen van wijn. Bampfield beoordeelt wijn aan de hand van een 100-punten-systeem, waarbij onder andere de kleur, geur en smaak van de wijn worden gewaardeerd.


80-84 punten - een solide, goede wijn

85-89 punten - een zeer goede wijn met bijzondere eigenschappen

90-94 punten - een buitengewoon goede wijn met een superieur karakter

95-100 punten - een opmerkelijk grootse wijn van topklasse


Over het proces

Champagnes en kwalitatieve schuimwijnen worden gemaakt via de ‘méthode traditionnelle’, ook wel de ‘méthode champenoise’ genoemd: Het druivensap (de basiswijn) wordt in gistkuipen vergist om een niet-mousserende basiswijn te verkrijgen met een alcoholgehalte van ongeveer 9 %. Tijdens de tweede gisting op afgesloten flessen, worden gedurende ongeveer een maand suikers en gistorganismen toegevoegd (liqueur de tirage), waarbij de gistachtige secundaire aroma's mooi naar voren komen.

Daarna geldt een bewaartijd van ten minste vijftien maanden in koude, krijtachtige kelders. Hoe langer de wijn blijft liggen, hoe complexer de smaken worden. De flessen worden schuin bewaard met de hals naar beneden en worden regelmatig gedraaid, zodat het bezinksel van dode gistorganismen mooi in de hals verzamelt. Tot slot wordt het bezinksel verwijderd door het te bevriezen. De druk van het gas zorgt ervoor dat het ijsblokje wordt uitgeworpen bij opening van de fles. De fles wordt bijgevuld met een liqueur de dosage. Afhankelijk van het type Champagne bevat de liqueur een bepaald percentage rietsuiker. De fles wordt definitief afgesloten met een traditionele kurk en een metalen draadkorfje.


Champagne kan men onderverdelen in verschillende types; doux, demi-sec, sec, brut, extra brut en brut nature. Dit onderscheid ontstaat door de toevoeging van de ‘liqueur de dosage’, een mengeling van wijn en suiker. Afhankelijk van het aandeel suiker bekomt men eerder een zoete of een droge Champagne die een bepaald aandeel suiker bevat.


Doux: Heel zoet met meer dan 50 gram suiker per liter
Demi-sec: Vrij zoet met 33 tot 50 gram suiker per liter
Sec: Droog met tussen 17 en 32 gram suiker per liter
Extra dry: tussen 12 en 17 gram suiker per liter
Brut: Heel droog met minder dan 12 gram suiker per liter
Extra brut: Extra droog, met 0 tot 6 gram suiker per liter
Brut nature: Extra droog, zonder toegevoegde suikers


Over het wijngebied

De Champagnestreek in het noorden van Frankrijk, is vanouds bekend voor haar edele, erg lang levende schuimwijnen. Deze bestaan meestal uit hoofdzakelijk de druifsoorten chardonnay, pinot noir en pinot meunier, en worden na het traditionele gistingsproces, de dubbele fermentatie, gebotteld. Niet zonder reden, want de kalkhoudende bodem en het erg milde klimaat van de streek zorgen ervoor dat de druiven zachtjes rijpen. Dit maakt het een uitstekend vertrekpunt voor de vinificatie van de neutrale, zure basiswijn.

Champagne is de bekendste mousserende wijn. Alleen wijn uit de wijnstreek Champagne mag officieel de naam Champagne dragen. Mousserende wijnen uit andere Franstalige streken worden onder meer Crémant genoemd.


Serveertemperatuur: 10-13°C

Aanbeveling: Aperitief, vis

  • Herkomst: Frankrijk
  • Regio: Champagne
  • Smaakprofiel: Brut
  • Inhoud: 0,75 l
  • Aanbeveling: Aperitief, Vis
  • Onderscheiding: Gouden medaille Berliner Wein Trophy 2016, 90 punten Richard Bampfield
  • Allergenen: bevat sulfieten
  • Aanvulling: Champagne
  • Type wijn: Schuimwijn
  • Alcoholpercentage: 12 % vol.
  • Serveertemperatuur: 10-13 °C