Let op!
Binnenkort online beschikbaar

Brunello di Montalcino DOCG, 2009

Herkomst: Italië
Regio: Toscane
Type wijn: Rode wijn

75 cl
Productinformatie

Verkrijgbaar: Binnenkort beschikbaar
-25%
19.99
14
.
99
*
0.75 l 1 l = 19.99 Incl. BTW.  Excl. Verzendkosten

Verzendkosten en leveringstermijn

Artikelnummer:100007694

Artikel aanbevelen:

Bekroond met een gouden medaille op de Berliner Wein Trophy en 88 punten Richard Bampfield. De Britse Richard Bampfield is als 'Master of Wine' een autoriteit in het proeven en beoordelen van wijn. Bampfield beoordeelt wijn aan de hand van een 100-punten-systeem, waarbij onder andere de kleur, geur en smaak van de wijn worden gewaardeerd.

80-84 punten - een solide, goede wijn
85-89 punten - een zeer goede wijn met bijzondere eigenschappen
90-94 punten - een buitengewoon goede wijn met een superieur karakter
95-100 punten - een opmerkelijk grootse wijn van topklasse

 

De Brunello di Montalcino is, voor veel wijnkenners, dé Italiaanse wijn bij uitstek. Deze wijn wordt gemaakt van de sangiovese-grosso druif, die in Montalcino bekend staat als de brunello druif. Ondanks het relatief warme en droge klimaat in Montalcino, groeien de wijnstokken hier uitstekend. Deze Toscaanse gronden bestaan uit de steenachtige 'Galestro'-grond met kalksteen, die zorgt voor een goede drainage en een optimaal gebruik van de zonne-energie.

De wijn oogt bruinrood in het glas. Het bouquet bevat aroma's van gestoofd fruit aangevuld door lavas, kruidnagel en bittere amandel. Daarnaast zijn tonen van teer, leer en een geroosterde toets waar te nemen. Het geheel zet zich in het smaakpalet voort, waarbij zich accenten van pruimen, kruidnagel, tabak en zwarte olijven voegen. De wijn heeft aanwezige, goed geïntegreerde tannines en een uitstekende zuurtegraad. Het vier jaar durende rijpingsproces, waarvan een gedeelte op hout, leidt ertoe dat het geheel krachtig is met een lange afdronk.


Over het wijngebied

De gemeente en het wijngebied Montalcino is gelegen in het zuidoosten van Toscane. De sangiovese druif komt vooral voor in Montalcino, waar het klimaat en de hoogtes ervoor zorgen dat deze druif nog optimaler en gelijkmatiger rijpt dan in de rest van Toscane. De bekendste wijn afkomstig uit dit wijngebied is de Brunello, maar er komen ook uitstekende Chiantiwijnen uit dit gebied.


Over de druifsoort

De Brunello di Montalcino bestaat voor 100% uit sangiovesdruiven. Deze blauwe druif is goed opgewassen tegen hitte en droogte en is daarom in staat om goed te gedijen rondom Montalcino. De druif bevat sterke fruitaroma’s zoals bosbes en kers, maar bevat ook rijke bloemen- en kruidenaroma’s.


Serveertemperatuur: Serveer deze wijn bij 16-18°C.

Aanbeveling: Deze wijn smaakt uitstekend bij kaas of bij rood vlees.

  • Herkomst: Italië
  • Jaargang: 2011
  • Inhoud: 0,75 l
  • Aanbeveling: Kaas, Rood vlees
  • Type wijn: Rode wijn
  • Alcoholpercentage: 14.5 % vol.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C