Ca’ dè Monaci Sangiovese Rubicone IGP, 2016

Herkomst: Italië
Regio: Emilia Romagna
Type wijn: Rode wijn

 

75 cl
Productinformatie

Verkrijgbaar: Online
Levering: Binnen 3 werkdagen bij jou
4
.
29
*
0.75 l 1 l = 5.72 Incl. BTW.  Excl. Verzendkosten

Verzendkosten en leveringstermijn

Artikelnummer:100192022

De pittige Italiaan. Een wijn vol gratie en charme. Trots pakt hij uit met zijn donkere paarsrode kleur en met de geur en aroma's van rozebottel, zwarte bes en zwarte bosvruchten. Droog van smaak, maar de schitterende zuren brengen leven in de brouwerij. Een wijn met een volle smaak en lange afdronk.


Over het wijndomein

Ca' dè Monaci is een handelsmerk van Contri Spumanti.

Contri Spumanti is vandaag een van de belangrijkste bedrijven in het Italiaanse en internationale spumanti- en wijnpanorama. Het is gelegen in Cazzano di Tramigna, een klein heuveldorpje ten noordoosten van Verona.


Over het wijngebied

De wijn dankt haar naam Rubicone aan het 29 kilometer lange riviertje ‘de Rubicon’ in de Italiaanse regio Emilia-Romagna. Dit is een regio in Noord-Italië die in het oosten grenst aan de Adriatische Zee, in het noorden aan de rivier de Po en in het zuiden aan de Apennijnen.

De oppervlakte van het dichtbevolkte Emilia Romagna bedraagt ruim 22 000 vierkante kilometer. Naast de zeer karakteristieke keuken staat ook de wijnbouw er bekend.

De bodem bestaat vooral uit klei en mergelzand. De streek heeft een eigen microklimaat: Op de heuvels in het noordoosten hebben de wijngaarden geen klimaatinvloed vanuit het zuiden. Wel is er een sterke invloed van de noordelijke winden die over het vlakke land komen. Vooral in het voorjaar en in de winter is het er vaak koud en mistig. Door deze weersinvloeden ontstaan er nooit zware alcoholrijke wijnen maar eerder lichte en frisse wijnen. Een groot verschil dus met in Piemonte, waar zware wijnen worden gemaakt.


Over de druifsoorten

sangiovese: Deze bekende blauwe druif uit Toscane brengt fruitige, geurige en evenwichtige wijnen voort van hoge kwaliteit. Door haar erg dunne schil is deze druif zeer gevoelig voor grauwe schimmel. Daarnaast is ze gevoelig voor factoren zoals ondergrond en klimaat. Afhankelijk van de plaats waar ze groeit, komt de rijping op verschillende momenten voor. Maar het blijft een trage groeier, dus de rijping vindt meestal laat plaats. De wortels gaan zeer diep waardoor ze veel water kunnen opnemen, en extreme droogte goed aankunnen. Hierdoor kan de opbrengst vrij hoog zijn.

De sangiovese druif brengt wijnen voort met een gemiddelde tot dieprode kleur, een redelijk hoge zuurtegraad en een variabel gehalte aan fruit en tannines.

Weetje: De naam komt van ‘sanguis Jovis’ (bloed van Jupiter)


Serveertemperatuur: serveren bij 16 à 18°C

Aanbeveling: Met zijn volle smaak en lange afdronk is deze wijn de ideale partner van de Italiaanse keuken of van kaas.

  • Herkomst: Italië
  • Regio: Rubicone
  • Jaargang: 2016
  • Smaakprofiel: Vol en stevig
  • Inhoud: 0,75 l
  • Druifsoort: Sangiovese
  • Aanbeveling: Mediterraanse keuken, Kaas
  • Allergenen: bevat sulfieten
  • Aanvulling: Rubicone
  • Type wijn: Rode wijn
  • Alcoholpercentage: 13.5 % vol.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C