Casato dei Medici Riccardi, Morellino di Scansano DOCG, 2016

Herkomst: Italië
Regio: Toscane, Morellino di Scansano
Type wijn: Rode wijn
Medaille Berliner Wein Trophy

75 cl
Productinformatie

Verkrijgbaar: Online
Levering: Binnen 2 werkdagen bij jou
5.99*  0.75 l 1 l = 7.99 Incl. BTW.  Excl. Verzendkosten

Verzendkosten en leveringstermijn

Artikelnummer:100005329

De morellino wordt gegist uit sangiovese druiven die in het zuidelijke kustgebied van de provincie Grosseto in de buurt van het plaatsje Scansano gedijen. Deze frisse en fruitige wijn heeft een intense robijnrode kleur, een volle smaak met aroma's van rode bessen en viooltjes.


Over het wijndomein

Het wijnhuis Casato dei Medici Riccardi is één van de beroemdste wijnhuizen in Toscane en biedt de meest bekende en gerenommeerde Toscaanse wijnen aan: de typische wijnen uit de regio Chianti, de prestigieuze Brunello di Montalcino en de beroemde wijnen van de Toscaanse kust, Bolgheri en Morellino di Scansano.


Over het wijngebied

Deze wijn komt uit Toscane, één van de bekendste Italiaanse wijnstreken. Sinds de tijd van de Etrusken wordt er al wijn verbouwd op de heuvels. Toscane is centraal gelegen in Italië en de bodem bevat veel ijzer, koper, pyriet, mangaan en calcium. Het klimaat is er vrij warm. De bekende Toscaanse heuvels hebben een grote invloed op de kwaliteit van de wijnen die er worden geproduceerd. De hogere wijngaarden zijn namelijk koeler en wijnen die hieruit voortvloeien zijn van betere kwaliteit dan de druiven die lager liggen.


Over de druifsoort

sangiovese: Deze bekende blauwe druif uit Toscane brengt fruitige, geurige en evenwichtige wijnen voort van hoge kwaliteit. Door zijn erg dunne schil is deze druif zeer gevoelig voor grauwe schimmel. Daarnaast is hij is ook gevoelig voor factoren zoals ondergrond en klimaat. Afhankelijk van de plaats waar hij groeit, komt de rijping op verschillende momenten voor, maar het blijft een trage groeier, dus de rijping vindt meestal laat plaats. De wortels gaan zeer diep waardoor ze veel water kunnen opnemen, en extreme droogte goed aankunnen. Hierdoor kan de opbrengst vrij hoog zijn.

De sangiovese druif brengt wijnen voort met een gemiddelde tot dieprode kleur, een redelijk hoge zuurtegraad en een variabel gehalte aan fruit en tannines.


Weetje: De naam komt van ‘sanguis Jovis’ (bloed van Jupiter)


Serveertemperatuur: Serveer deze wijn aan 16-18°C

Aanbeveling: smaakt goed bij kaas, lamsvlees en rood vlees

  • Herkomst: Italië
  • Regio: Toscane
  • Jaargang: 2016
  • Smaakprofiel: Soepel en fruitig
  • Inhoud: 0,75 l
  • Druifsoort: Sangiovese
  • Aanbeveling: Mediterraanse keuken, Rood vlees, Lamsvlees, Kaas
  • Onderscheiding: Zilveren medaille Berliner Wein Trophy 2015
  • Allergenen: bevat sulfieten
  • Aanvulling: Toscane, Morellino di Scansano
  • Type wijn: Rode wijn
  • Alcoholpercentage: 13.5 % vol.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C