Château Fombrauge Saint-Émilion Grand Cru AOP, 2011

Herkomst: Frankrijk
Regio: Bordeaux, Saint-Émilion AOP
Type wijn: Rode wijn

Medaille Berliner Wein Trophy
89 punten Richard Bampfield

75 cl
Productinformatie

Verkrijgbaar: Online
Levering: Binnen 3 werkdagen bij jou
24
.
99
*
0.75 l 1 l = 33.32 Incl. BTW.  Excl. Verzendkosten

Verzendkosten en leveringstermijn

Artikelnummer:100160831

De smaak van veel nieuw hout met vanille, een vleugje mokka en gekonfijte vruchten. Zeer vol en rond in de mond door talrijke tannines die zorgen voor een rijke structuur. Deze wijn heeft de vermelding ‘grand cru’ verdiend doordat hij voldoet aan een aantal kwaliteitscriteria die te maken hebben met de bodem, de blootstelling aan de zon, de leeftijd van de wijnstokken en de mate van de concentratie van de druiven.


89 punten Richard Bampfield: De Britse Richard Bampfield is als 'Master of Wine' een autoriteit in het proeven en beoordelen van wijn. Bampfield beoordeelt wijn aan de hand van een 100-punten-systeem, waarbij onder andere de kleur, geur en smaak van de wijn worden gewaardeerd.


80-84 punten - een solide, goede wijn

85-89 punten - een zeer goede wijn met bijzondere eigenschappen

90-94 punten - een buitengewoon goede wijn met een superieur karakter

95-100 punten - een opmerkelijk grootse wijn van topklasse


Over het wijnhuis

"Château Fombrauge is het bezit van de energetische Bernard Magrez, een man die enkele domeinen in Frankrijk en elders getransformeerd heeft. Hier hebben we de sensuele, gulle stijl van St Emilion: geroosterde eik aangevuld met de rijpe druif. Hij is nu al aangenaam en zal alleen maar beter worden." - Richard Bampfield


Château Fombrauge is een wijnhuis vol geschiedenis. Enerzijds is er de wijngaard die dateert uit de 16e eeuw en anderzijds een elegante chartreuse uit de 17e eeuw. In het begin werd op het domein vooral gefocust op landbouw (vooral graanteelt). In september 2012 werden de inspanningen en investeringen van Bernard Magrez en zijn team beloond met de promotie van het domein tot ‘Saint-Emilion Grand Cru’.


Magrez positioneert zijn wijnen op artistiek en cultureel vlak. Enerzijds kruipt hij graag in de huid van de consument, uit interesse voor hoe zij het product beleven. Anderzijds werkt hij samen met kunstenaars van wie hun blik ver verwijderd is van de economie. Hij noemt zichzelf de componist van de zeldzame wijnen.


Over het wijngebied

Aan de rechteroever van de Dordogne in Bordeaux ligt het wijngebied AOC Saint-Émilion. Het is een streek met een goede reputatie dankzij de uitstekende rode wijnen die er geproduceerd worden. Het gebied heeft een gematigd oceaanklimaat en de bodems bestaan uit kalk, leemachtige klei, zand en wat ‘aanslibgrond’ van kiezels.

Weetje: Het stadje Saint-Émilion staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed, dankzij het landschap dat op wijnbouw gericht is en de historische monumenten in en rond de stad.


Over de druifsoorten

cabernet sauvignon: Deze druif is de echte ster binnen de bordeaux regio en dan vooral in de Médoc en Graves. De druif staat garant voor complexere wijnen met lange afdronk.

merlot: Dit is de meest geteelde donkere druif in de Bordeaux streek en komt dus bijgevolg voor in heel veel Bordeaux wijnen. De druif brengt volle, fruitige en elegante wijnen voort.


Serveertemperatuur: Komt goed tot zijn recht bij 16 – 18 °C.

Aanbeveling: heerlijk bij rood vlees.

  • Herkomst: Frankrijk
  • Regio: Bordeaux
  • Jaargang: 2011
  • Smaakprofiel: Krachtig en intens
  • Inhoud: 0,75 l
  • Druifsoort: Cabernet sauvignon, merlot en andere
  • Aanbeveling: Rood vlees
  • Onderscheiding: Gouden medaille Berliner Wein Trophy 2015, 89 punten Richard Bampfield
  • Allergenen: bevat sulfieten
  • Aanvulling: Bordeaux, Saint-Émilion AOP
  • Type wijn: Rode wijn
  • Alcoholpercentage: 14.5 % vol.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C