Château Haut de Baradiou Saint-Estèphe AOC, 2011

Herkomst: Frankrijk
Regio: Bordeaux, Saint-Estèphe AOP
Type wijn: Rode wijn

 

75 cl
Productinformatie

Verkrijgbaar: Online
Levering: Binnen 3 werkdagen bij jou
16
.
99
*
0.75 l 1 l = 22.66 Incl. BTW.  Excl. Verzendkosten

Verzendkosten en leveringstermijn

Artikelnummer:100161175

Artikel aanbevelen:

De Château Haut de Baradieu is met zijn fruitig elegante smaak de ideale vertegenwoordiger van de Saint-Estèphe AOP. De wijn heeft een robijnrode kleur en het bouquet bestaat uit blauwe bessen, cassis en vanille en bevat een ondertoon van kruidnagel en zwarte thee. Bij het degusteren wordt u verrast door een geraffineerd samenspel van fijne tannines en zuren. Aroma’s van groene paprika, zwarte olijven en tabak blijven perfect in balans met de donkere bessen en fijne kruiden uit Bordeaux. De afdronk is lang en bevat een vleugje bittere chocolade, maar is ook fruitig zoet. De Château Haut de Baradieu is vol van smaak en heeft zachte tannines. Hij past goed bij lamsvlees en wordt geserveerd bij 16-18° C.

Over het wijngebied
Aan de linkeroever van Bordeaux, in het noorden van de subregio Médoc, ligt de appellatie Saint-Estèphe. De wijngaarden beslaan zo’n 1230 hectare grond, die er bestaat uit grind, kalksteen en mergelsteen. Jaarlijks wordt er 59 000 liter rode wijn geproduceerd. Het gebied produceert typische wijnen die te herkennen zijn aan hun body, robuustheid en kracht. Naarmate de wijnen ouder worden, worden ze rond, soepel en zeer aromatisch.

Over de druifsoort
De Château Haut de Baradieu bestaat uit cabernet sauvignon, merlot en andere druifsoorten. Cabernet Sauvignon: Deze druif is de echte ster binnen de Bordeaux-regio en dan vooral in de Médoc en Graves. De druif staat garant voor complexere wijnen met lange afdronk. De cabernet sauvignon is een edele druivenvariëteit met een late rijping, die niet snel rot en het best gedijt op droge, onvruchtbare grond met een goede drainering. Deze blauwe druif wordt over de hele wereld verbouwd. Merlot: Dit is de meest geteelde donkere druif in de Bordeaux-regio en komt bijgevolg voor in heel veel Bordeauxwijnen. De druif brengt volle, fruitige en elegante wijnen voort. De merlot is een sterke groeier, is vroegrijp en kent een vrij hoog suikergehalte. In de geur en de smaak zijn vooral zwoele, zoete en fruitige elementen te herkennen.

Serveertemperatuur: Ideaal bij 16-18° C.

Aanbeveling: Heerlijk bij rood vlees.

  • Soort: rode wijn
  • Herkomst: Frankrijk
  • Regio: Bordeaux
  • Jaargang: 2011
  • Smaakprofiel: Vol en stevig
  • Inhoud: 0,75 l
  • Druifsoort: Cabernet sauvignon, merlot en andere
  • Aanbeveling: Rood vlees
  • Allergenen: bevat sulfieten
  • Aanvulling: Bordeaux, Saint-Estèphe AOP
  • Type wijn: Rode wijn
  • Alcoholpercentage: 12.5 % vol.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C