Château Plantier Rose Saint-Estèphe AOC Cru Bourgeois, 2011

Herkomst: Frankrijk
Regio: Bordeaux, Saint-Estèphe AOP
Type wijn: Rode wijn

85 punten Richard Bampfield
Medaille Berliner Wein Trophy

75 cl
Productinformatie

Verkrijgbaar: Online
Levering: Binnen 3 werkdagen bij jou
17
.
99
*
0.75 l 1 l = 23.99 Incl. BTW.  Excl. Verzendkosten

Verzendkosten en leveringstermijn

Artikelnummer:100161134

"Saint-Estephe ligt in het noordelijke deel van het Médoc-schiereiland en staat voor wijnen met merkbare smaakstructuur en droogheid die bekend staan om hun rijpbaarheid. Met frisse aroma's van bosbessen en een vleugje eikachtige rokerigheid is deze wijn een authentiek voorbeeld dat goed bij het eten gedronken kan worden." - Richard Bampfield


85 punten Richard Bampfield: De Britse Richard Bampfield is als 'Master of Wine' een autoriteit in het proeven en beoordelen van wijn. Bampfield beoordeelt wijn aan de hand van een 100-punten-systeem, waarbij onder andere de kleur, geur en smaak van de wijn worden gewaardeerd.


80-84 punten - een solide, goede wijn

85-89 punten - een zeer goede wijn met bijzondere eigenschappen

90-94 punten - een buitengewoon goede wijn met een superieur karakter

95-100 punten - een opmerkelijk grootse wijn van topklasse


Over het wijngebied

Aan de linkeroever van Bordeaux, in het noorden van de subregio Médoc, ligt de appellatie Saint-Estèphe. De wijngaarden nemen zo’n 1230 hectare grond in, bestaande uit grind, kalksteen en mergelsteen. De productie bedraagt 59 000 liter rode wijn per jaar.

Het gebied produceert typische wijnen, die te herkennen zijn aan hun body, robuustheid en kracht. Naarmate de wijnen ouderen, worden ze rond, soepel en zeer aromatisch.


Over de druifsoort

cabernet sauvignon: Deze druif is de echte ster binnen de Bordeaux regio en dan vooral in de Médoc en Graves. De druif staat garant voor complexere wijnen met lange afdronk. Een edele druivenvariëteit met een late rijping, die niet snel rot en het best gedijt op droge, onvruchtbare grond met een goede drainering. Deze blauwe druif wordt over de hele wereld verbouwd.

merlot: Dit is de meest geteelde donkere druif in de Bordeaux streek en komt dus bijgevolg voor in heel veel Bordeaux wijnen. De druif brengt volle, fruitige en elegante wijnen voort. De druif is een sterke groeier, is vroegrijp en kent een vrij hoog suikergehalte. In de geur en de smaak zijn vooral zwoele, zoete en fruitige elementen te herkennen.


Serveertemperatuur: 16-18°C

Aanbeveling: Heerlijk bij rood vlees

  • Herkomst: Frankrijk
  • Regio: Bordeaux
  • Jaargang: 2011
  • Smaakprofiel: Krachtig en intens
  • Inhoud: 0,75 l
  • Druifsoort: Cabernet sauvignon, merlot en andere
  • Aanbeveling: Rood vlees
  • Onderscheiding: Gouden medaille Berliner Wein Trophy 2016, 85 punten Richard Bampfield
  • Allergenen: bevat sulfieten
  • Aanvulling: Bordeaux, Saint-Estèphe AOP
  • Type wijn: Rode wijn
  • Alcoholpercentage: 13 % vol.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C