Let op!
Dit artikel is niet voorradig.

We houden je graag op de hoogte!

Vul jouw e-mailadres in, wij sturen jou een bericht zodra dit artikel beschikbaar is.

Jouw beschikbaarheidsaanvraag wordt automatisch verwijderd na 30 dagen of nadat je een beschikbaarheidsmelding hebt ontvangen.

Bedankt!

Je ontvangt een melding zodra dit artikel opnieuw beschikbaar is.

Beheer jouw meldingen in jouw persoonlijke account.

Château Sablerot Cadillac AOC, 2011

Herkomst: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Type wijn: Witte wijn

 

75 cl
Productinformatie

Verkrijgbaar: Online uitverkocht
8.99*  0.75 l 1 l = 11.99 Incl. BTW.  Excl. Verzendkosten

Verzendkosten en leveringstermijn

Artikelnummer:100185101

Deze zoete Cadillac uit Bordeaux met zijn goudgele kleur schittert in het glas. Een intens bouquet van gekonfijte kweepeer, sinaasappelschil, geroosterde amandelen en cherimoya dompelt ons onder in een waanzinnig veelzijdig geurenpalet. De verleidelijke viscositeit en olieachtige textuur van de wijn zijn een streling voor de tong. Een mooie balans tussen de zachte zuren en de opulente body met veel expressie en charme. Cadillac behoort dan ook tot de top als het over dessertwijnen gaat. Deze wijn won een gouden medaille op de Berlin Wein Trophy 2017.


Over het wijndomein

Vignobles Hervé David: Aan het hoofd van deze wijngaard staat een familie die al 7 generaties lang gepassioneerd is door wijn. Hervé David startte in 1977 bij zijn vader na zijn wijnstudies in het Château La Tour Blanche Sauternes. Twee jaar later trouwde hij met Marinette, dochter en kleindochter van regionale wijnmakers. Ze stonden samen meer dan 20 jaar in de wijngaard en wijnmakerij. Vanaf de jaren 2000 kwam ook hun zoon Thomas erbij.


Over het wijngebied

De appelatie Cadillac AOC is een dorpje ten zuiden van Bordeaux, in het zuidwesten van Frankrijk en staat bekend voor zijn zoete witte wijnen. Het is gesitueerd aan de noordelijke oever van de Garonne rivier, bij de gemeenten Loupiac en Cérons: twee andere specialisten van zoete wijnen. De aanwezigheid van bijzonder kalkachtige en grindrijke gronden markeert Cadillac AOC als een afzonderlijk gebied dat in staat is wijnen van een onderscheidend karakter te produceren.


Over de druifsoorten

Een mix van de drie klassieke witte druiven uit Bordeaux:

sémillon: Sémillon is een wit druivenras dat wereldwijd op grote schaal wordt verbouwd maar niet altijd even goed tot zijn recht komt. Onder de juiste omstandigheden levert deze druif prachtige en fijne wijnen op die goed bewaren, wijnen met veel extract en weinig zuren. In de geur en smaak herkennen we abrikoos, mango en perzik.

sauvignon blanc:Deze witte druif vind je vooral terug in de Loire en rondom Bordeaux. We herkennen een typische geur van gras en kruisbessen. De sauvignon blanc brengt droge witte wijnen voort. Sauvignon blanc is altijd de perfecte wijn wanneer het om ongecompliceerde frisheid gaat.

muscadelle: een wit druivenras dat vooral te vinden is in de omgeving van Bordeaux en de Bergerac, waar het ook vandaan schijnt te komen. Maar het komt ook (in mindere mate) voor in andere wijnstreken zoals Languedoc, Corbières, Côtes de Gascogne en Roussillon. Er worden zowel zoete als droge witte wijnen van gemaakt. In de Bordeaux streek wordt muscadelle gemengd met sauvignon en sémillon. Heel zelden wordt een wijn gemaakt met uitsluitend deze druif. Het is namelijk een gevoelig plantje met onregelmatige opbrengsten en dus niet interessant voor wijnmakers. De muscadelle bezorgt bloemige tonen aan wijnen, met een hint van druiven, peer en perzik.


Klassieke witte bordeaux blends zijn lichtgoud van kleur, misschien met hier en daar wat goud-groen, en worden gekenmerkt door aroma's van citrus, gras en hooi. Zoete voorbeelden, zoals die in de Sauternes-, Cerons-, Cadillac- en Loupiac-districten van Bordeaux worden gemaakt, tonen een reeks smaken van citroen, sinaasappelmarmelade, gedroogde abrikoos en evenwichtige tropische smaken met (afhankelijk van leeftijd) secundaire tonen van zoete noten en stroop.


Serveertemperatuur: Geniet van deze wijn bij een drinktemperatuur van 10 tot 12 °C.

Aanbeveling: heerlijk in combinatie met rijpe kazen of bij desserts

  • Herkomst: Frankrijk
  • Regio: Bordeaux
  • Jaargang: 2011
  • Smaakprofiel: Zoet
  • Inhoud: 0,75 l
  • Aanbeveling: Gans, Kaas, Wit vlees
  • Allergenen: bevat sulfieten
  • Aanvulling: Bordeaux
  • Type wijn: Witte wijn
  • Alcoholpercentage: 13.5 % vol.
  • Serveertemperatuur: 10-13 °C