Corte Allodola Passimento Rosso IGP, 2015

Herkomst: Italië
Regio: Venetië
Type wijn: Rode wijn

 

75 cl
Productinformatie

Verkrijgbaar: Online
Levering: Binnen 3 werkdagen bij jou
6
.
99
*
0.75 l 1 l = 9.32 Incl. BTW.  Excl. Verzendkosten

Verzendkosten en leveringstermijn

Artikelnummer:100154978

Artikel aanbevelen:

Zoete vrucht uit de Veneto-regio. Uit het wondermooie Veneto komen een hele reeks wijnsoorten. Een van de interessantste is de wijn Corte Allodola Rosso, een droomhuwelijk tussen elegantie en kracht. Hij wordt gemaakt uit gedeeltelijk licht ingedroogde corvina-, merlot- en cabernetdruiven. Door dit proces, dat met de grootste zorg moet gebeuren, ontstaat een erg geconcentreerde wijn met een uitstekende structuur en dito evenwicht. De kleur is een schitterend robijnrood. Uit het glas stijgt een weelderig boeket met kers, gedroogde vruchten, zoethout en rook op. Ook op de tong proeft u zoete kersen, elegante gedroogde pruimen en zoethout. Erg goede nasmaak met een typerende amandelfinale. Geniet van deze elegante wijn bij voller smakende gerechten, zoals rood vlees, gegrild lam of wild. De aanbevolen schenktemperatuur bedraagt 16-18 °C.


Over het wijngebied

Venetië, Noord-Italie: Venetië is de hoofdstad van Veneto, een heuvelachtige streek met veel wijngaarden. Het is een oud wijngebied; al in de Romeinse tijd werden hier volop druiven geteeld voor de wijnbouw. Veneto is met een gemiddelde jaarlijkse productie van 7 miljoen hectoliter wijn de grootste wijnleverancier van Italië en biedt bovendien ook de meest diverse wijnen aan van het land.


Over de druifsoort

corvina verenose: Deze blauwe druifsoort van Kroatische oorsprong komt vooral voor in het noordoosten van Italië, in de provincie Veneto. De druif is laag in tannine, maar aromatisch met tonen van amandelen, kersen en ander rood fruit.

merlot: Dit is de meest geteelde donkere druif in de Bordeaux streek en komt dus bijgevolg voor in heel veel Bordeaux wijnen. De druif brengt volle, fruitige en elegante wijnen voort. De druif is een sterke groeier, is vroegrijp en kent een vrij hoog suikergehalte. In de geur en de smaak zijn vooral zwoele, zoete en fruitige elementen te herkennen.

cabernet sauvignon: Deze druif is de echte ster binnen de Bordeaux regio en dan vooral in de Médoc en Graves. De druif staat garant voor complexere wijnen met lange afdronk. Een edele druivenvariëteit met een late rijping, die niet snel rot en het best gedijt op droge, onvruchtbare grond met een goede drainering. Deze blauwe druif wordt over de hele wereld verbouwd.



Serveertemperatuur: Ideaal bij 16-18°C



Aanbeveling: Geniet van deze wijn bij rood vlees, gegrild lam of wild

  • Herkomst: Italië
  • Regio: Venetië
  • Jaargang: 2014
  • Smaakprofiel: Krachtig en intens
  • Inhoud: 0,75 l
  • Druifsoort: Corvina, merlot, cabernet sauvignon
  • Aanbeveling: Rood vlees, Steaks
  • Allergenen: bevat sulfieten
  • Aanvulling: Venetië
  • Type wijn: Rode wijn
  • Alcoholpercentage: 13.5 % vol.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C