Corte alle Mura Chianti DOCG, 2015

Herkomst: Italië
Regio: Toscane, Chianti DOCG
Type wijn: Rode wijn

 

75 cl
Productinformatie

Verkrijgbaar: Filiaal Online
Levering: Binnen 2 werkdagen bij jou
3
.
99
*
0.75 l 1 l = 5.32 Incl. BTW.  Excl. Verzendkosten

Verzendkosten en leveringstermijn

Artikelnummer:100175272

Heerlijk lichtvoetige Chianti die verfrist met sappige aroma's van krieken en frambozen.


Over het wijngebied

Deze wijn komt uit Toscane, één van de bekendste Italiaanse wijnstreken. Sinds de tijd van de Etrusken wordt er al wijn verbouwd op de heuvels. Toscane is centraal gelegen in Italië en de bodem bevat veel ijzer, koper, pyriet, mangaan en calcium. Het klimaat is er vrij warm. De bekende Toscaanse heuvels hebben een grote invloed op de kwaliteit van de wijnen die er worden geproduceerd. De hogere wijngaarden zijn namelijk koeler en wijnen die hieruit voortvloeien zijn van betere kwaliteit dan de druiven die lager liggen.

De rode wijnen van Toscane worden hoofdzakelijk van de sangiovese druif gemaakt. De belangrijkste witte druifsoort is de vernaccia.

Chianti is een wijnbouwgebied in Toscane, ten zuiden van de stad Firenze. Tegenwoordig worden Chiantiwijnen in een groter deel van Toscane geproduceerd, in een gebied dat zich uitstrekt van Pisa tot Arezzo. De wijnstreek is van noord naar zuid ongeveer 160 km lang en is daarmee groter dan Bordeaux in Frankrijk.


Over de druifsoort

sangiovese: Deze bekende blauwe druif uit Toscane brengt fruitige, geurige en evenwichtige wijnen voort van hoge kwaliteit. Door zijn erg dunne schil is deze druif zeer gevoelig voor grauwe schimmel. Daarnaast is hij is ook gevoelig voor factoren zoals ondergrond en klimaat. Afhankelijk van de plaats waar hij groeit, komt de rijping op verschillende momenten voor, maar het blijft een trage groeier, dus de rijping vindt meestal laat plaats. De wortels gaan zeer diep waardoor ze veel water kunnen opnemen, en extreme droogtes goed aankunnen. Hierdoor kan de opbrengst vrij hoog zijn.

Een ondergrond van leem lijkt hier de beste garantie te bieden voor een goede kwaliteit, terwijl een hoge ligging minder wenselijk is omdat de druif dan niet tot volle rijping kan komen. De sangiovese druif brengt wijnen voort met een gemiddelde tot dieprode kleur, een redelijk hoge zuurtegraad en een variabel gehalte aan fruit en tannines.

Weetje: De naam komt van ‘sanguis Jovis’ (bloed van Jupiter)


Serveertemperatuur: 16-18°C

Aanbeveling: Deze wijn smaakt goed bij kleine hapjes, maar ook bij eenvoudige alledaagse Italiaanse maaltijden. Zijn fruitigheid maakt de scherpe knoflook milder.

  • Herkomst: Italië
  • Regio: Toscane
  • Jaargang: 2017
  • Smaakprofiel: Vol en stevig
  • Inhoud: 0,75 l
  • Druifsoort: Sangiovese
  • Aanbeveling: Pasta, Mediterraanse keuken
  • Allergenen: bevat sulfieten
  • Aanvulling: Toscane, Chianti DOCG
  • Type wijn: Rode wijn
  • Alcoholpercentage: 12.5 % vol.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C