Giuseppe & Luigi Altropasso, 2015

Herkomst: Italië
Regio: Veneto
Type wijn: Rode wijn

75 cl
Productinformatie

Verkrijgbaar: Online
Levering: Binnen 3 werkdagen bij jou
8.99*  0.75 l 1 l = 11.99 Incl. BTW.  Excl. Verzendkosten

Verzendkosten en leveringstermijn

Artikelnummer:100195461

Kruiden, chocolade en charme. Deze wijn presenteert zich donker robijnrood in het glas, met een violetkleurige weerspiegeling. De bloemige en kruidige toetsen van fruit zijn intensief en veelzijdig. Aroma's van braambessen, gecombineerd met een accent van frambozen, gedroogd fruit, zwarte kersen, chocolade, drop en viooltjes komen zowel in de geur als in de intensieve smaak naar voor. Fluwelig en fruitig, met een elegante structuur, goed gebalanceerde zuren en fijne, zachte tannines: zo toont deze wijn met lange afdronk zijn charme.


Over het wijndomein

Het wijnhuis ‘Giuseppe en Luigi’ is genoemd naar de eigenaars en broers Anselmi en is een boerderij bestaande uit 250 hectare wijngaarden. De ervaring en de toewijding voor de druiventeelt kregen ze mee van hun grootouders, die het wijnhuis hebben opgericht in de late jaren ’20. Een combinatie van knowhow en moderne techniek garandeert hier een voortreffelijke kwaliteit.

Het bedrijf doet in de wijnkelder aan directe verkoop voor het publiek en op de boerderij worden lokale gerechten aangeboden, gekoppeld aan de wijnen. Gastvrijheid in de klassieke traditie.


Over het wijngebied

Venetië, Noord-Italie: Venetië is de hoofdstad van Veneto, een heuvelachtige streek met veel wijngaarden. Het is een oud wijngebied; al in de Romeinse tijd werden hier volop druiven geteeld voor de wijnbouw. Veneto is met een gemiddelde jaarlijkse productie van 7 miljoen hectoliter wijn de grootste wijnleverancier van Italië en biedt bovendien ook de meest diverse wijnen aan van het land.


Over de druifsoorten

cabernet sauvignon: De druif is ontstaan uit een kruising van de cabernet franc en de sauvignon blanc en staat garant voor complexere wijnen met lange afdronk. De oorsprong van deze druif ligt in de Médoc, in de Franse Bordeaux-streek, maar tegenwoordig wordt ze op veel plaatsen verbouwd. De populaire druif is klein met een dikke schil en geeft een volle smaak en een donkere kleur aan wijnen. De wijn van deze druif wordt als minder toegankelijk beschouwd dan de wijn van de eveneens erg populaire merlot, maar vaak worden deze twee druiven geblend, zoals in dit voorbeeld.

merlot: Ook bij deze druifsoort ligt de oorsprong in de Bordeaux-streek. De Merlot is een tamelijk grote druif met een vrij dunne schil die, in vergelijking met de cabernet sauvignon, minder kleurstof en minder tannines bevat. Merlot is vroeg rijp en wordt van alle blauwe druiven als eerste geoogst. De druif brengt volle, fruitige en elegante wijnen voort.


Serveertemperatuur: De optimale serveertemperatuur bedraagt 16 tot 18 °C.

Aanbeveling: Deze droge, volle wijn past perfect bij vlees- of wildgerechten, salami of rijpe kazen. Een wijn waarvan je met volle teugen kan genieten, zelfs zonder eten erbij.

  • Herkomst: Italië
  • Regio: Veneto
  • Jaargang: 2015
  • Smaakprofiel: Vol en stevig
  • Inhoud: 0,75 l
  • Druifsoort: Cabernet sauvignon, merlot
  • Aanbeveling: Rood vlees, Kaas
  • Allergenen: bevat sulfieten
  • Aanvulling: Venetië
  • Type wijn: Rode wijn
  • Alcoholpercentage: 14 % vol.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C