Henri Larue Gevrey-Chambertin AOP, 2011

Herkomst: Frankrijk
Regio: Bourgogne, Gevrey-Chambertin AOP
Type wijn: Rode wijn

 

75 cl
Productinformatie

Verkrijgbaar: Online
Levering: Binnen 3 werkdagen bij jou
29.99*  0.75 l 1 l = 39.99 Incl. BTW.  Excl. Verzendkosten

Verzendkosten en leveringstermijn

Artikelnummer:100181589

De perfectie...
Deze heldere robijnrode Gevrey-Chambertin van Henri Larue is onbeschrijfelijk elegant. Deze appellatie, die tot de Côte de Nuits behoort, staat bekend om haar edele wijn die het terroir in het glas tovert. Ook deze fles doet haar reputatie alle eer aan. In de neus een indrukwekkend geurenpalet met nuances van kers, blauwe bosbes, zwarte bes, nootmuskaat en tabak. Droog en zacht in de mond met verrukkelijke toetsen van bittere amandelen en zwarte peper, naast een ietwat bittere kruidigheid door tannines in combinatie met een verfrissende aciditeit. Deze volkomen harmonieuze wijn heeft een bijzonder lange afdronk en is erg complex, waardoor hij gemakkelijk nog vijf jaar kan worden bewaard om nog meer nuances te ontplooien.


Over het wijngebied

Bourgogne is niet de meest productieve wijnstreek, maar de wijnen uit dit gebied zijn wereldberoemd. Zo goed als alle wijngaarden van Bourgogne liggen op de westelijke oevers van de rivier de Saône. Het wijngebied heeft een koel klimaat en de bodems bestaan hoofdzakelijk uit kalk, al dan niet vermengd met klei. Hier voelt de pinot noir druif zich opperbest. Vrijwel alle wijnen in deze regio zijn ‘monocépages’. Dit houdt in dat de wijn uit slechts 1 druifsoort is gemaakt. In de Bourgogne betekent dit dat rode wijn doorgaans wordt gemaakt van de pinot noir, en de witte wijn van chardonnay.

De Côte de Nuits is het meest noordelijk gelegen gebied van Frankrijk waar grote rode wijnen worden gemaakt. Het is eveneens beroemd om de rode wijnen van de pinot noir, ondanks het feit dat dit druivenras het hier moeilijk heeft. Het is gevoelig voor ziekten en wordt in dit relatief koele gebied niet elk jaar voldoende rijp. Het is een smalle strook tussen Dijon en Beaune, van 20 kilometer lang en vaak niet meer dan 200 à 300 meter breed. Een lint van dorpen onderbreekt de wijnstokken. De meeste wijngaarden liggen tot op 350 meter tegen de helling La Côte en zijn gericht op het oosten of zuidoosten. De bodem van de hoger gelegen wijngaarden is het meest rotsachtig en bevat veel kalksteen.


Over de druifsoort

pinot noir: De pinot noir is een blauwe druifsoort met dunne schil die erg delicaat en moeilijk te verbouwen is. De rode wijnen van deze druif hebben gewoonlijk geen diepe donkere kleur, maar wel een erg aantrekkelijke geur. Pinot noir zorgt voor wijnen met voldoende subtiliteit en soepel fruit die bijzonder goed kunnen ouderen.


Serveertemperatuur: Drink deze wijn licht gekoeld, bij een temperatuur van 16°C.

Aanbeveling: De wijn past perfect bij steak, mediterraanse groenten, rijpe harde kazen of hazenragout.

  • Herkomst: Frankrijk
  • Regio: Bourgogne
  • Jaargang: 2011
  • Smaakprofiel: Krachtig en intens
  • Inhoud: 0,75 l
  • Aanbeveling: Steaks, Kaas, Gans, Groenten, Mediterraanse keuken
  • Allergenen: bevat sulfieten
  • Aanvulling: Bourgogne, Gevrey-Chambertin AOP
  • Type wijn: Rode wijn
  • Alcoholpercentage: 12.5 % vol.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C