Le Clarence de Haut Brion Pessac-Léognan AOP, 2011

Herkomst: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Type wijn: Rode wijn
Medaille Berliner Wein Trophy
93 punten Richard Bampfield

75 cl
Productinformatie

Verkrijgbaar: Online
Levering: Binnen 2 werkdagen bij jou
-10%
99.99
89
.
99
*
0.75 l 1 l = 119.99 Incl. BTW.  Excl. Verzendkosten

Verzendkosten en leveringstermijn

Artikelnummer:100160807

"Zalige geurende neus, zwarte vruchten, room en specerijen verenigen zich tot een perfecte harmonie. Met veelvuldige dimensies in de mond gaat het hier meer om finesse dan om kracht, maar toch is de afdronk lang en eetlustopwekkend." - Richard Bampfield


93 punten Richard Bampfield: De Britse Richard Bampfield is als 'Master of Wine' een autoriteit in het proeven en beoordelen van wijn. Bampfield beoordeelt wijn aan de hand van een 100-punten-systeem, waarbij onder andere de kleur, geur en smaak van de wijn worden gewaardeerd.


80-84 punten - een solide, goede wijn

85-89 punten - een zeer goede wijn met bijzondere eigenschappen

90-94 punten - een buitengewoon goede wijn met een superieur karakter

95-100 punten - een opmerkelijk grootse wijn van topklasse


Over het wijndomein

Het wijndomein ‘Château Haut Brion’ is beroemd in Frankrijk. Het is gelegen in de appellatie Pessac-Léognan en ligt tussen Pessac en de stad Bordeaux. Opmerkelijk is dat de wijngaard vrijwel volledig omsloten is door de bebouwing van Bordeaux. In 1935 werd het domein eigendom van de Amerikaanse Clarence Dillon. Zijn kleinzoon, prins Robert van Luxemburg, heeft momenteel de leiding over het domein. Le Clarence de Haut Brion is de tweede-label wijn van Château Haut Brion, Premier Grand Cru Classé en is gemaakt van druiven geteeld op dezelfde wijngaarden. Een deel van deze wijn is gerijpt in nieuwe vaten, de rest rijpt in vaten die het voorgaande jaar gebruikt werden voor de Château Haut Brion. Alsnog is het ook één van de meest gewilde wijnen die in Bordeaux worden geproduceerd.

 


Over het wijngebied

De appellatie Pessac-Léognan is gelegen ten zuidwesten van Bordeaux en werd vrij recent opgericht, in 1987. Deze appellatie heeft echter een zeer oud terroir, daterende uit de Middeleeuwen. Deze AOP bundelt ondermeer alle grand cru's van de Gravesstreek, waaronder ook het iconische Château Haut Brion. Er wordt hoofdzakelijk rode wijn geproduceerd; zo’n 67 000 hectoliter per jaar op ongeveer 1300 hectare grond; en een aantal droge witte wijnen; zo’n 15 000 hectoliter per jaar op ongeveer 265 hectare grond.


Over de druifsoort

merlot: Dit is de meest geteelde donkere druif in de Bordeaux streek en komt dus bijgevolg voor in heel veel Bordeaux wijnen. De druif brengt volle, fruitige en elegante wijnen voort. De druif is een sterke groeier, is vroegrijp en kent een vrij hoog suikergehalte. In de geur en de smaak zijn vooral zwoele, zoete en fruitige elementen te herkennen.

cabernet sauvignon: Deze druif is de echte ster binnen de Bordeaux regio en dan vooral in de Médoc en Graves. De druif staat garant voor complexere wijnen met lange afdronk. Een edele druivenvariëteit met een late rijping, die niet snel rot en het best gedijt op droge, onvruchtbare grond met een goede drainering. Deze blauwe druif wordt over de hele wereld verbouwd.


Serveertemperatuur: Deze wijn serveer je best bij 16-18°C.

Aanbeveling: aangeraden om te drinken bij rood vlees, wild en groenten

  • Herkomst: Frankrijk
  • Regio: Bordeaux
  • Jaargang: 2011
  • Smaakprofiel: Krachtig en intens
  • Inhoud: 0,75 l
  • Druifsoort: Cabernet sauvignon, merlot en andere
  • Aanbeveling: Rood vlees, Wild, Groenten
  • Onderscheiding: Gouden medaille Berliner Wein Trophy 2016, 93 punten Richard Bampfield, Topkwaliteit bevestigd
  • Allergenen: bevat sulfieten
  • Aanvulling: Bordeaux, Pessac-Léognan AOP
  • Type wijn: Rode wijn
  • Alcoholpercentage: 13.5 % vol.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C