Let op!
Dit artikel is niet voorradig.

Les Ormes de Terrefortes Saint-Emilion Grand Cru AOC, 2011

Herkomst: Frankrijk
Regio: Bordeaux, Saint-Émilion AOP
Type wijn: Rode wijn

85 punten Richard Bampfield
Medaille Berliner Wein Trophy

75 cl
Productinformatie

Verkrijgbaar: Online uitverkocht
12
.
99
*
0.75 l 1 l = 17.32 Incl. BTW.  Excl. Verzendkosten

Verzendkosten en leveringstermijn

Artikelnummer:100161072

"Heel typisch voor merlot heeft deze wijn een goede, pruimachtige smaak en een frisse, relatief droge afdronk. Hij laat zich nu al erg goed drinken." - Richard Bampfield


85 punten Richard Bampfield: De Britse Richard Bampfield is als 'Master of Wine' een autoriteit in het proeven en beoordelen van wijn. Bampfield beoordeelt wijn aan de hand van een 100-punten-systeem, waarbij onder andere de kleur, geur en smaak van de wijn worden gewaardeerd.


80-84 punten - een solide, goede wijn

85-89 punten - een zeer goede wijn met bijzondere eigenschappen

90-94 punten - een buitengewoon goede wijn met een superieur karakter

95-100 punten - een opmerkelijk grootse wijn van topklasse


Over het wijndomein

Vignobles Raymond: wijnmakers sinds 1850. De eerste generatie wijnmakers in de boerenfamilie Raymond begon met 15 hectare. Vandaag de dag beschikt de familie over 180 hectare gecertificeerde biologische grond in het hart van de Gironde: Saint Laurent du Bois.

De filosofie van het wijnhuis: “Nous aimons notre terre, vous aimerez notre vin, c’est naturel”. De familie streeft ernaar om authentieke wijnen aan te bieden met de nadruk op het expressieve terroir van de regio Bordeaux.


Over het wijngebied

Aan de rechteroever van de Dordogne in Bordeaux ligt het wijngebied AOC Saint-Émilion. Het is een streek met een goede reputatie dankzij de uitstekende rode wijnen die er geproduceerd worden. Het gebied heeft een gematigd oceaanklimaat en de bodems bestaan uit kalk, leemachtige klei, zand en wat ‘aanslibgrond’ van kiezels.

Weetje: Het stadje Saint-Émilion staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed, dankzij het landschap dat op wijnbouw gericht is en de historische monumenten in en rond de stad.


Over de druifsoort

cabernet sauvignon: Deze druif is de echte ster binnen de bordeaux regio en dan vooral in de Médoc en Graves. Een edele druivenvariëteit met een late rijping, die niet snel rot en het best gedijt op droge, onvruchtbare grond met een goede drainering. Deze blauwe druif wordt over de hele wereld verbouwd. De druif staat garant voor complexere wijnen met lange afdronk.

merlot: Dit is de meest geteelde donkere druif in de Bordeaux streek en komt dus bijgevolg voor in heel veel Bordeaux wijnen. De druif brengt volle, fruitige en elegante wijnen voort.


Serveertemperatuur: 16-18°C

Aanbeveling: Heerlijk bij rood vlees

  • Herkomst: Frankrijk
  • Regio: Bordeaux
  • Jaargang: 2011
  • Smaakprofiel: Vol en stevig
  • Inhoud: 0,75 l
  • Druifsoort: Cabernet sauvignon, merlot en andere
  • Aanbeveling: Rood vlees, Wild, Groenten
  • Onderscheiding: 85 punten Richard Bampfield, Gouden medaille Berliner Wein Trophy
  • Allergenen: bevat sulfieten
  • Aanvulling: Bordeaux, Saint-Émilion AOP
  • Type wijn: Rode wijn
  • Alcoholpercentage: 13 % vol.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C