Tommasi Amarone della Valpolicella Classico DOCG, 2012

Herkomst: Italië
Regio: Veneto
Type wijn: Rode wijn

 

75 cl
Productinformatie

Verkrijgbaar: Online
Levering: Binnen 3 werkdagen bij jou
39.99*  0.75 l 1 l = 53.32 Incl. BTW.  Excl. Verzendkosten

Verzendkosten en leveringstermijn

Artikelnummer:100192067

Een van de beste rode wijnen ter wereld, zo wordt de Amarone in internationale context gezien. Slechts de beste druiven van de druivenrassen corvina, corvinone & rondinella uit de streek rond Valpolicella worden gebotteld als Amarone della Valpolicella. Het proces van het selecteren en drogen van de druiven voor het persen geeft de wijn zijn unieke smaak. Opulent en expressief toont deze wijn zich donker robijnrood in het glas. Zijn aantrekkelijke geur heeft aroma's van gedroogde pruimen, zwarte olijven, chocolade en een zweem van rum die je ook in de mond waarneemt. De body is zowel krachtig als elegant, met nadrukkelijke fluweelzachte tannines en een rijpe aciditeit. Met zijn erg lange en complexe afdronk brengt deze wijn een bijzondere smaakervaring.


Over het wijndomein

De Tommasi wijngaard ligt in Pedemonte, een klein dorpje in het hart van de regio Valpolicella Classico, ten noordwesten van Verona. Het is een familiebedrijf, opgericht in 1902 door Giacomo Tomassi en momenteel eigendom van de vierde generatie in zijn familie. De oorspronkelijk kleine wijngaard van Giacomo Tommasi is door de jaren heen gestaag gegroeid en vandaag strekt het landgoed zich uit over 195 hectare wijngaarden, gezegend met perfecte omstandigheden voor de druiventeelt.


Over het wijngebied

Valpolicella is een strook van ongeveer 40 kilometer in het Noorden van Italië, ten oosten van het Gardameer. Het staat qua grootte op de vierde plaats van de Italiaanse appellaties en wordt ook wel de ‘parel van Verona’ genoemd. In het Noorden van de regio vinden we de beste wijngaarden terug met bodems die bestaan uit vruchtbare aangeslibde vlakten. Daarnaast zorgt de koele wind vanaf het Gardameer voor een langzame rijping. Dit verklaart de verfijnde aroma’s van de druiven.


Over de druifsoorten

corvina veronese: Deze blauwe druifsoort van Kroatische oorsprong komt vooral voor in het noordoosten van Italië, in de provincie Veneto. De druif is laag in tannine, maar aromatisch met tonen van amandelen, kersen en ander rood fruit.

corvinone: De druif corvinone, wat letterlijk ‘grote corvina’ betekent wordt traditioneel gezien als een mutatie of subvariëteit van de corvina. Het is de voornaamste druif van Valpolicella. Ze wordt gekarakteriseerd door aromatische fruitigheid, hoge aciditeit en een laag tanninegehalte.

rondinella: Deze druif wordt wel eens het kleine broertje van de corvina veronese genoemd. Ze is geschikt om licht, sappig kersenfruit aan te leveren. Eveneens laag in tannine en medium body. Het is een autochtoon druivenras uit Veneto met een hoge productie.


Serveertemperatuur: drinken bij 16 à 18°C

Aanbeveling: Deze wijn wordt het best een uurtje voor het drinken gedecanteerd. Heel lekker in combinatie met een wildgerecht, een sappige entrecote of rijpe kaas.

  • Herkomst: Italië
  • Regio: Veneto
  • Jaargang: 2012
  • Smaakprofiel: Krachtig en intens
  • Inhoud: 0,75 l
  • Druifsoort: Corvina, corvinone, rondinella
  • Aanbeveling: Rood vlees
  • Allergenen: bevat sulfieten
  • Aanvulling: Venetië
  • Type wijn: Rode wijn
  • Alcoholpercentage: 15 % vol.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C