Vignerons du Vieux Tinailler, Morgon AOP, 2015

Herkomst: Frankrijk
Regio: Beaujolais
Type wijn: Rode wijn

 

75 cl
Productinformatie

Verkrijgbaar: Online
Levering: Binnen 2 werkdagen bij jou
7.49*  0.75 l 1 l = 9.99 Incl. BTW.  Excl. Verzendkosten

Verzendkosten en leveringstermijn

Artikelnummer:100211190

De wijn die uit deze druiven geperst werd, heeft een subtiele paarse kleur. Hij ziet er niet alleen heerlijk uit, maar verleidt je ook met een fruitig en kruidig bouquet. Deze lichte wijn is droog en levendig met temperamentvolle zuren en een ongecompliceerde, zachte body. Onbevangen, met een minerale toets in de afdronk.


Over het wijngebied

De Beaujolais is het grootste en zuidelijkste wijnbouwgebied van Bourgogne. Het strekt zich uit van de zuidkant van Maçon en rijkt tot het noorden van Lyon. De kalkgrond, die rijk aanwezig is in de Bourgogne maakt in de Beaujolais plaats voor granietrotsen en eruptieve gesteenten. Beaujolais is vrijwel de enige regio in Frankrijk waar er nog hoofdzakelijk handmatig wordt geplukt om de kwaliteit van de productie te handhaven. De oogst start er midden september en duurt gemiddeld twee weken.

De appellatie Morgon AOP, die zich in de Beaujolais bevindt, biedt met zijn granietbodem en milde klimaat de optimale omstandigheden om de gamay-druif te cultiveren.


Druifsoorten

gamay: De gamay druif is een blauwe druifsoort en een sterke groeier met hoge opbrengst. Ze zorgt meestal voor fruitige rode wijnen met tonen van kersen en frambozen, en kan ook perfect geblend worden in een mousserende wijn. Dit druivenras komt voort uit een kruising van de Franse pinot noir en de Oostenrijkse, inheemse druif heunisch weiss.


Serveertemperatuur: Drink deze wijn bij de ideale temperatuur van 6-10°C.

Aanbeveling: Dit is de ideale wijn voor bij kippenragout, tarte flambée of milde brie, maar hij kan ook perfect alleen gedronken worden.

  • Herkomst: Frankrijk
  • Regio: Beaujolais
  • Jaargang: 2015
  • Smaakprofiel: Soepel en fruitig
  • Inhoud: 0,75 l
  • Druifsoort: Gamay
  • Aanbeveling: Kaas, Wit vlees
  • Allergenen: bevat sulfieten
  • Type wijn: Rode wijn
  • Alcoholpercentage: 13.5 % vol.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C